Fuchs Estragon drcený 10 g
Kód: 9934A999

Detailní popis produktu
Vychutnejte si sladkou a pikantní, téměř anýzovou vůni estragonu a vylepšete si saláty nebo mořské plody. S naší nejlepší bylinou z Francie můžete proměnit holandskou omáčku v bearnézskou a míchaná vejce v delikatesu. Klademe velký důraz na pečlivý sklizeň a precizní zpracování, abyste pro své pokrmy vždy našli novou inspiraci. Estragon je oblíbenou bylinou ve francouzské kuchyni a nabízíme ji v nejvyšší kvalitě. Nechte se okouzlit jejím jedinečným aroma a vytvořte si vlastní pokrmy!
Tento produkt má následující vlastnosti:
Přírodní složky bez zvýrazňovačů chuti
Chuť: bylinná, anýzová, fenyklová
Recyklovatelný obal
Prémiová kvalita
Složení
Estragon
Pelyňek estragon (Artemisia dracunculus) je vytrvalá, až 120 cm vysoká rostlina z čeledi hvězdnicovité (Asteraceae). Má svůj původ ve střední a jihozápadní Asii. Proto je estragon tak častý v kuchyni Arménů a Turků. Dnes roste i v jižní a střední Evropě a na západě Ameriky. Listy estragonu mají jemnou, hořkosladkou chuť a lehce citronovou vůni. Pokrmům dodává pikantně trpkou příchuť.
V lidovém léčitelství se používá od starověku proti střevním parazitům a protože podporuje tvorbu žluči, pomáhá i při poruchách gastrointestinálního traktu. Má i mírné anestetické a sedativní účinky, proto se čaj používá na zklidnění a na léčbu hyperaktivity.
Je to základní zelené koření francouzské "vysoké kuchyně" a bývá součástí svazku bylinek pro dochucení vývarů "Bouquet garni". Estragon se často používá k aromatizování vinných nebo ovocných octů, bylinkových másel, do nádivek, drůbeže, k pečeným a dušeným masům, do omáček, majonéz, při výrobě estragonové hořčice, při nakládání zeleniny (okurek, rajčat), do salátů, polévek, marinád, omelet, k jemným zeleninám atd.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fuchs |
---|---|
EAN: | 4027900117221 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.