G&G feferonky, pálivé 300 g

Kód: 118325
Německo
Neohodnoceno
Značka: G&G
57 Kč –14 %
e5c4d7c01b46b7a2a3bc98f7b9233464 mm2000x2000
57 Kč –14 % 49 Kč 44 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
13.5.2024
Možnosti doručení

Vyzkoušejte vynikají, pálivé feferonky

Pálivé a vynikající feferonky od Edeky. Pro opravdové milovníky pikantního jídla. Pečlivý výběr kvalitních feferonek zajistí požitkářské chvíle těchto výborných papriček.

Detailní informace

Děláme všechno proto, abychom zboží odeslali co nejdříve.
Blesková expedice do 24h
Děláme všechno proto, abychom zboží odeslali co nejdříve.
Doprava od 59 Kč
Doprava od 59 Kč
Zásilku Vám doručíme už od 59 Kč.
Přes 1000 druhů sladkostí
Přes 1000 druhů sladkostí
V naší nabídce najdete více než 1000 druhů sladkostí.

Detailní popis produktu

Vyzkoušejte vynikají, pálivé feferonky

Pálivé a vynikající feferonky od Edeky. Pro opravdové milovníky pikantního jídla. Pečlivý výběr kvalitních feferonek zajistí požitkářské chvíle těchto výborných papriček.

Dovezeno z Německa

Něco málo o feferonkách:

Ať už se jedná o chilli, feferonku, pálivou papriku nebo peperoncino, všechny patří do rodu paprik a jsou to noční rostliny. Liší se pálivostí (účinná látka se nazývá kapsaicin a nachází se v semenech a v bílých oddělovacích blanách), velikostí a barvou. Všechny druhy paprik jsou vytrvalé byliny, které rostou v různých formách. Rozmanitost rostlin se pohybuje od někdy až 1,50 m vysokých až po přízemní. Listy jsou vejčité s hladkými okraji. Papriky se obvykle sklízejí ještě zelené a poté se používají jako zelenina. Když je feferonka zralá, zčervená a je poněkud sladší.

Původ
Feferonky mají ohnivě pálivou chuť.

Sezóna
Pálivé papriky jsou k dostání po celý rok. Vlastní sezóna (venku) trvá od konce léta do podzimu.

Chuť
Pálivé papriky mají ohnivě pálivou chuť, a proto by se měly používat střídmě.

Použití
Před přípravou chilli papričky podélně rozkrojte, a pokud nemáte rádi tak pálivé, odstraňte bílá pálivá semínka a oddělte slupky. Stejně jako u chilli se při přípravě vyhněte kontaktu s očima a sliznicemi. Pálivé papričky se používají čerstvé, naložené v octu nebo po sklizni sušené. Pálivé papriky chutnají výborně v salátech, na pizze, v omáčkách, pastách a v mnoha středomořských pokrmech.

Skladování
Feferonky lze skladovat v plastovém sáčku v chladničce asi 1 týden. Pro delší skladování vložte papričky do sklenice, zalijte je octem, pevně uzavřete a uložte do chladničky. Mimochodem, zmrazení a sušení není žádný problém.

Výživová hodnota/účinné látky
Pálivé papričky obsahují vitamin C a vitamin E, které pomáhají chránit buňky před oxidativním stresem. Papriky také poskytují kyselinu listovou a vitamin B6, které podporují normální tvorbu krve. Podle lidového léčitelství může pálivost (kapsaicin) chilli papriček stimulovat metabolismus. Při vnějším použití může kapsaicin obsažený v chilli papričkách v pálivých náplastech a mastech zvýšit krevní oběh a zmírnit bolestivé potíže pohybového aparátu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Konzervovaná a nakládaná zelenina
Země původu: Německo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz